Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/12/2001 3:30 μμ - 6:00 μμ Export event
Θεατρικό παιχνίδι: κτίσιμο έργου μέσω αυτοσχεδιασμών - παίζοντας ενάντια στη βία

Θεατρικό παιχνίδι: κτίσιμο έργου μέσω αυτοσχεδιασμών - παίζοντας ενάντια στη βία

Αθήνα, 9/12/2001, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2001, Τάκης Χριστοφάκης

2η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

7-8-9 Δεκεμβρίου 2001, Αθήνα

 

Θεατρικό παιχνίδι: κτίσιμο έργου μέσω αυτοσχεδιασμών - παίζοντας ενάντια στη βία

Τάκης Χριστοφάκης, ηθοποιός αποσπασμένος στον Αναπτυξιακό Τομέα του Θ.Ο.Κ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου)
2.5 ώρες, Κυριακή, Ελληνικά

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές Μ. Εκπαίδευσης, κυρίως σε μαθητές Λυκείου και σε καθηγητές που αναλαμβάνουν τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων τους. Περιλαμβάνει: α) Θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς με στόχο τη σωματική απελευθέρωση, την εκφραστική καλλιέργεια της φωνής, την εξάσκηση των αισθήσεων της παρατηρητικότητας και της δημιουργικής φαντασίας των μελών της ομάδας. β) Ανάγνωση του έργου Ο Έβρος απέναντι των Μ. Ρέπα και Α. Παπαθανασίου. Κατόπι η ομάδα θα ασχοληθεί με α) τα βασικά γεγονότα του έργου β) ανάλυση χαρακτήρων γ) σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα του έργου δ) κτίσιμο του έργου μέσω αυτοσχεδιασμών στους οποίους οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν δικά τους λόγια.

Ο Τάκης Χριστoφάκης είναι κάτοχος Διπλώματος Master of Arts του Κρατικού Ινστιτούτου Θεάτρου, Μουσικής και Κινηματογράφου του Λένινγκραντ. Αποφοίτησε το 1975 και μετέβη στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με τα θέατρα: Τέχνης Καρόλου Κούν, Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο ,Θέατρο Συνόλου, Θέατρο Δεσμοί Ασπασίας Παπαθανασίου και Θεσσαλικό Θέατρο. Το 1980 επέστρεψε στην Κύπρο και συνεργάστηκε με το ΘΟΚ από το 1980-1990 και με την ΕΘΑΑ Λεμεσού από το 1990-1992. Τα τελευταία 10 χρόνια αποσπάσθηκε στον Αναπτυξιακό Τομέα του ΘΟΚ και διδάσκει Θεατρική Αγωγή σε σχολεία Μ. Εκπαίδευσης και επίσης σκηνοθετεί Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.


 

Print