Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event
...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Γιάννης Πουταχίδης, Κατερίνα Πουταχίδου

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Γιάννης ΠουταχίδηςΚατερίνα Πουταχίδου, θεατροπαιδαγωγοί

«..Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά

 

"...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα." Μ' αυτή την φράση τελείωνε ένα ταξίδι στη φαντασία των παιδικών μας χρόνων, μ' αυτή τη φράση γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές.Τι απέγιναν όμως οι ήρωες των παραμυθιών, πώς θα ζούσαν σήμερα μαζί μας; Άραγε έχουν την ίδια αίγλη με τότε που μαθαίναμε γι αυτούς όντες παιδιά ή αντικαταστάθηκαν από νέους ήρωες; Το παραμύθι θα τελειώσει; Αυτό θέλουμε ν' ανακαλύψουμε σ' αυτή τη συνάντηση και ελπίζουμε να ζήσουμε κι εμείς μέσα από αυτούς τους ήρωες το δικό μας παραμύθι.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξετασθεί η εφαρμοσιμότητα και πρακτική αξία των ηθικών διδαγμάτων και των προτύπων ρόλων των κλασικών παραμυθιών στην καθημερινή ζωή των νέων στις μεταμοντέρνες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα εξοικειωθούν με δημιουργικές μεθόδους του Δράματος και του Θεάτρου Φόρουμ.

 

Ο Γιάννης Πουταχίδης είναι θεατροπαιδαγωγός με Master of Arts στο Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Janacek Academy of Music andPerforming Arts του Brno, Τσεχία. Είναι εξωτερικός συνεργάτης λέκτορας του JANACEK Academy of Performing Arts. Διδάσκει εκπαιδευτικό δράμα στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στα  δημόσια Ι.Ε.Κ., σε πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώνει και διδάσκει σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με εφαρμογή του θεάτρου στην εκπαίδευση. Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Τσεχία, Σλοβακία, Μ. Βρετανία. Δραστηριοποιείται έντονα σε προγράμματα ανταλλαγής μεταξύ νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις με παιδιά, νέους και ενήλικες. Η παράσταση Ομήρου Οδύσσεια που σκηνοθέτησε με την ομάδα κωφών του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου πήρε το 1ο Βραβείο στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια. Είναι αντιπρόεδρος του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος και μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Η Κατερίνα Πουταχίδου είναι θεατροπαιδαγωγός με Master of Arts στο Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Janacek Academy of Music and Performing Arts του Brno, Τσεχία. Διδάσκει θέατρο/δράμα σε νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, σε πολιτιστικούς συλλόγους και διδάσκει σε σεμινάρια με εφαρμογή του θεάτρου στην εκπαίδευση. Οργανώνει εκδηλώσεις για παιδιά και νέους. Είναι βασικό στέλεχος του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου.

 

 

Print