Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 3:00 μμ - 5:30 μμ Export event
  • Συμμετέχουν: 15
  • Θέσεις: 15
  • Υπολειπόμενες θέσεις: 0
Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.
(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Επινοώντας την μνήμη

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Επινοώντας την μνήμη

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά

Επινοώντας την μνήμη

Αθήνα, 24/11/2018

Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά, σκηνοθέτης, δραματολόγος, μέλος ΕΕΠ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: ελληνικά

Το θέμα του εργαστηρίου είναι η μνήμη και η προσέγγισή του θα γίνει μέσω των τεχνικών του θεάτρου της επινόησης. Θα υπάρχουν πολλές πρακτικές δραστηριότητες και λιγότερη συζήτηση. Οι μέθοδοι και οι εφαρμογές που θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης και σε οποιαδήποτε δημιουργική διαδικασία. Το εργαστήριο έχει ως στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για να επινοήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους πρότζεκτ. Θα ενισχυθούν τεχνικές που ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, το κτίσιμο μιας ομάδας και την ανταλλαγή ιδεών και τρόπων επικοινωνίας με στόχο τη δημιουργία μιας performance. Απευθύνεται σε δραματολόγους, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φοιτητές και σε όποιον έχει περιέργεια και έμπνευση να επινοήσει. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Επίσης, παρακαλούνται να φέρουν μια φωτογραφία και ένα προσωπικό αντικείμενο. 

Image

Η Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στις Παραστασιακές Σπουδές του The Royal Central School of Speech and Drama (Υποτροφία Στάη). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Υποτροφία Έρευνας Ηράκλειτος). Το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 παρακολούθησε το πρόγραμμα CAS Παραστασιακές Τέχνες στο Ινστιτούτο Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Από το 2005 διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο: «Σκηνοθεσία και Θεατρική Πρακτική». Δίδαξε επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και στο The Royal Central School of Speech and Drama, σε δραματικές σχολές, σε κέντρα θεραπείας και απεξάρτησης, σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Δανία, στην Ελβετία και στην Αγγλία. Συμμετείχε σε φεστιβάλ, σε συνέδρια και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και εργαστηριακά προγράμματα, σε επιτροπές αξιολόγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διαθέτει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων. Επινόησε και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, performances, videoart, events και happenings. Ως δραματολόγος και σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού και σωματικού θεάτρου.
 

Print