Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 8/12/2001 11:30 πμ - 6:00 μμ Export event
Ο ρόλος του θεάτρου στην τάξη σήμερα: το παράδειγμα ενός μαθήματος-παράστασης στο λύκειο

Ο ρόλος του θεάτρου στην τάξη σήμερα: το παράδειγμα ενός μαθήματος-παράστασης στο λύκειο

Αθήνα, 8/12/2001, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2001, Μαρία Φραγκή

2η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

7-8-9 Δεκεμβρίου 2001, Αθήνα

 

Ο ρόλος του θεάτρου στην τάξη σήμερα: το παράδειγμα ενός μαθήματος-παράστασης στο λύκειο

Μαρία Φραγκή, Δρ. Θεατρολογίας, σκηνοθέτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΕΑΠΗ
5 ώρες, Σάββατο, Ελληνικά

Εισαγωγή στο μέθοδο εργασίας. Παρουσίαση στόχων και διαδικασίας. Προετοιμασία της ομάδας (καθηγητές , δάσκαλοι, μαθητές): ζέσταμα, ψυχοτεχνική, ενεργοποίηση της Δυναμικής της ομάδας. Δημιουργία εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος εργασίας. Επεξεργασία υλικού από διαφορετικά είδη: ποίημα, τραγούδι, αυτοσχεδιασμοί, πεζογραφία, φωτογραφία, τα οποία έχουν στόχο το τελικό έργο που θα "δημιουργηθεί" απ' όλους. Επιλογή τελικού υλικού-πλάνο παρουσίασης-κείμενο. Συζήτηση, αξιολόγηση, καταγραφή εντυπώσεων.

Η Μαρία Φραγκή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (Γαλλικό Τμήμα) και στις σχολές Πέλου Κατσέλη και ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Στο θέατρο παίζει ως ηθοποιός από το 1983. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ελληνικής και γαλλικής φιλολογίας και θεατρολογίας στο Παρίσι, Το 1996 ονομάζεται Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Σπονδών με ειδίκευση στις ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ, του Πανεπιστημίου PARIS X - NANTERRE. Διδάσκει θέατρο(0εωρία και πράξη) και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές της Τέχνης από το 1993 στο Πανεπιστήμιο καθώς και σε πολλά τμήματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους από το 1997.


 

Print