Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/3/2007 9:30 πμ - 1:00 μμ Export event
Παίζοντας με ποιήματα

Παίζοντας με ποιήματα

Αθήνα, 10/3/2007, Εργαστήριο, Γιώργος Σαχίνης

Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 9, 10 & 11 Μαρτίου 2007

 

«Θεατρική τέχνη και εκπαίδευση: διάλογος με κοινές προθέσεις;»

 

 

Γιώργος Σαχίνης σκηνοθέτης

 "Παίζοντας με ποιήματα"

 

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σαχίνης μοιράζεται μαζί μας τις περιπέτειες της θεατρικής ομάδας ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ κατά την προετοιμασία της παράστασης "Καρδιά με Κόκαλα: Βίος και Πολιτεία του Ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη". Οι λαμπρές στιγμές και τα παθήματα της ομάδας κατά την προετοιμασία της παράστασης του έγιναν μαθήματα ενδεχομένως χρήσιμα και για άλλους πέρα από την ομάδα. Το εργαστήριο έχει τη μορφή πρακτικής προσομοίωσης της διαδικασίας που τελικά επιλέχθηκε από την ομάδα ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ για τη μεταφορά του ποιητικού λόγου σε εικόνα. Μια διαδικασία η οποία στηρίχθηκε σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Τι παραπάνω μπορεί να δώσει μια εικόνα σε ένα ποίημα; Και πώς; Όποιοι ενδιαφέρεστε είτε θεωρητικά, είτε πρακτικά με την δραματοποίηση της ποίησης και γενικότερα της λογοτεχνίας, φέρτε ποιήματα της αρεσκείας σας, φέρτε φόρμες γυμναστικής και άνετα ρούχα, φέρτε και ποπ-κορν για τη μικρή video προβολή και ελάτε. Σας περιμένουμε.

 

Ο Γιώργος Σαχίνης είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος ΜΑ Advanced Theatre Practice της σχολής Central School of Speech and Drama Λονδίνου, του Institute of the Arts του Πανεπιστημίου Duke και των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών των Πανεπιστημίων Duke και Berkeley CA, Η.Π.Α. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας "Όχι Παίζουμε". Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις της ομάδας «Καρδιά με Κόκκαλα. Βίος και Πολιτεία του Ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη» (Οικία Λαπαθιώτη, Εξάρχεια), "…και το μωρό, μας κάνει επτά" της Πόλα Βόγκελ (Θέατρο Άλτερα Παρς), «Πείραμα Επτά επί Θήβας» του ιδίου (Θέατρο Βαφείο).  Έχει επίσης σκηνοθετήσει τα έργα «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ (Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου), «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Άριελ Ντόρφμαν (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου), «InVertigo» της ομάδας WoodenHead Works (Φεστιβάλ Visions, Μεγ. Βρετανία), «Against SevenAgainst Thebes» της ομάδας "Ευδαίμονες" (Festival of New Departures, Λονδίνο), «WEST BOUND STORY» της ομάδας "Ευδαίμονες" (Embassy Theatre, Λονδίνο), «Dante's Inferno» της ομάδας "Ευδαίμονες" και διαφόρων μικρών μουσικοθεατρικών δρώμενων σε συνεργασία με τον μουσικό Χρήστο Θεοδώρου. Επίσης, έχει τελέσει βοηθός σκηνοθέτη του Δημήτρη Μαυρίκιου στο "Έβδομο Ρούχο" της Ε.Φακίνου κατά τη δεύτερη θεατρική του περίοδο (2001-2002).

Print