Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/3/2006 10:30 πμ - 1:30 μμ Export event
Σκηνικά  για το θέατρο στο σχολείο: ιδέες και τεχνικές no budget

Σκηνικά για το θέατρο στο σχολείο: ιδέες και τεχνικές no budget

Θεσσαλονίκη, 11/3/2006, Προ-συνεδριακό Εργαστήριο στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης 2006, Κατερίνα Γκαγκάκη

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Εικαστικό Εργαστήριο

Προ-συνεδριακό Εργαστήριο στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης 2006

 

 

«Σκηνικά  για το θέατρο στο σχολείο: ιδέες και τεχνικές no budget»

 

Σάββατο 11 Μαρτίου 2006,

ώρες: 10.30 -13.30

 

Κατερίνα Γκαγκάκη, εικαστικός, εκπαιδευτικός

 

 

Οργάνωση : Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/Γρ. Βορ. Ελλάδας

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Αυτό το εργαστήριο έχει στόχο να δώσει στους εκπαιδευτικούς που οργανώνουν το θέατρο στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να δημιουργούν σκηνικά παραστάσεων (ιδέες και εκτέλεση) μαζί με τους μαθητές τους. Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

α) βιωματική άσκηση: εργασία σε ομάδες  πάνω σε κείμενα με στόχο τη γέννηση ιδεών μέσα από διαδικασίες όπως είναι τα σουρεαλιστικά παιχνίδια.

β) Εργαστήριο υλικών και τεχνικών: εδώ θα δοκιμάσουμε τεχνικές και διαφορετικά υλικά (με γνώμονα το χαμηλό κόστος και την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών)  για την εκτέλεση σκηνικών κατασκευών.

 

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι εικαστικός και τα τελευταία οχτώ χρόνια ασχολείται με την οργάνωση και διδασκαλία εικαστικών μαθημάτων σε παιδιά και νέους από 4 έως 18 χρόνων. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Saint Etienne στη Γαλλία και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Norwich στην Αγγλία με υποτροφία της Νομαρχίας Rhones Alpes. Έχει διδάξει εικαστικά σε σχολεία και κοινωνικά κέντρα σε Γαλλία και Αγγλία. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στην Ελλάδα και διδάσκει σε εικαστικά εργαστήρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη. Οργανώνει και εμψυχώνει μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα σε σχέση με εικαστικές εκθέσεις και πιστεύει στη σημασία των εικαστικών στο σχολείο για τη δημιουργική έκφραση των μαθητών σε συνάρτηση με το υπόλοιπο σχολικό πρόγραμμα. Οργανώνει τις ομάδες σχεδιασμού και εκτέλεσης των σκηνικών στις σχολικές παραστάσεις που γίνονται στο σχολείο αλλά και στο εξωτερικό μέσα από διάφορα προγράμματα.

Ως εικαστικός έχει κάνει μέχρι τώρα μία ατομική έκθεση στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλία

 

Ημέρα: Σάββατο 11 Μαρτίου 2006

Ώρες: 10.30 -13.30

Χώρος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, οδός Φλέμινγκ 1

Είσοδος: 5 Ε (καλύπτεται το κόστος των υλικών).

Αριθμός ατόμων: 20

Πληροφορίες & κρατήσεις: 6936861688 (21.00- 22.00 καθημερινά) & 6947321994,

 

Οργάνωση : Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/Γρ. Βορ. Ελλάδας

 

Print