Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/1/2017 5:00 μμ - 9:00 μμ Export event
Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Θεσσαλονίκη, 25/1/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Τζένη Καραβίτη

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4 

Εργαστήριο "Σκληρό Καρύδι" 

για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων 

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη , 25 Ιανουαρίου 2017, 17:00 – 21:00

Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

ΑΙΤΗΣΕΙΣ 84 ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 36

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργανώνουν το βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Σκληρό καρύδι» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π.Ε. Δ. Θεσσαλονίκης, Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Δ.Ε. Δ. Θεσσαλονίκης, Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας που διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου, καθώς και σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων.  

Σκοπός του θεατροπαιδαγωγικού αυτού εργαστηρίου είναι  η εισαγωγή σε τρόπους ευαισθητοποίησης για ζητήματα διαφορετικότητας και για το προσφυγικό, με αφορμή το βιβλίο «Σκληρό Καρύδι». Παράλληλα εισάγει βασικές τεχνικές παιδαγωγικού θεάτρου και δημιουργικής γραφής. Επιδιώκει την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και του κλίματος συνεργασίας στην τάξη, την πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν, την καλλιέργεια στάσης ενεργού πολίτη, την κριτική σκέψης και την ένταξη προβλημάτων όπως το προσφυγικό στην παγκόσμια και συστημική τους διάσταση.

Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όσοι από τη Δευτεροβάθμια διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου, και εμψυχωτές νεανικών ομάδων. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο υλικό στις τάξεις τους.

Θα επιλεγούν 35 εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο και ασκήσεις στο έδαφος.

Επιμορφώτριες:  Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Τζένη Καραβίτη


 

Συνεργασία: Π.Ε. Δ. Θεσσαλονίκης, Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Δ.Ε. Δ. Θεσσαλονίκης, Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print