Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/12/2001 11:30 πμ - 2:00 μμ Export event
"Το πράσινο λεωφορείο"

"Το πράσινο λεωφορείο"

Αθήνα, 9/12/2001, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2001, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Γιώργος Μόσχος

2η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

7-8-9 Δεκεμβρίου 2001, Αθήνα

 

"Το πράσινο λεωφορείο"

Γιώργος Ζαμπουλάκης, σκηνοθέτης
Γιώργος Μόσχος, νομικός-εγκληματολόγος, εμψυχωτής νέων
2.5 ώρες, Κυριακή, Ελληνικά

Στο εργαστήριο παρουσιάζεται συνοπτικά με βιωματικό τρόπο η δουλειά μιας θεατρικής ομάδας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα κατά την περίοδο Μάρτης - Ιούλης 2001. Στην ομάδα συμμετείχαν 15 νέοι κρατούμενοι ηλικίας 16-20 χρόνων. Το εργαστήρι θα ακολουθήσει τα βήματα της ομάδας αυτής από την πρώτη συνάντησή της, μέσα από ασκήσεις, ομαδικές διεργασίες και αυτοσχεδιασμούς, μέχρι τη δημιουργία και παρουσίαση ενός μικρού έργου που το θέμα του αντλήθηκε από σκηνές της καθημερινής ζωής.

O Γιώργος Ζαμπουλάκης γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία θεάτρου στην Δραματική Σχολή Ε.Χατζίκου και συνέχισε σπουδές στο Dramatiska Institute της Σουηδίας. Έχει διοργανώσει σεμινάρια για ηθοποιούς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία) με θέμα το σώμα και τη φωνή. Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε παραστάσεις με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στο Θέατρο Αθηνά και στο Εθνικό Θέατρο. Έχει μεταφράσει ξένα θεατρικά έργα. Έχει γράψει και παρουσιάσει ποιήματά του.

Ο Γιώργος Μόσχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Εγκληματολογία (M.Phil) στο Λονδίνο/ L.S.E. Από το 1984 εργάστηκε στην Ελλάδα. Οργάνωσε παρεμβάσεις σε χώρους εγκλεισμού νέων, υποστηρικτικές υπηρεσίες και προγράμματα για νέους που βιώνουν απόρριψη και κοινωνικό αποκλεισμό, δίδαξε σε ομάδες νέων, σπουδαστών και επαγγελματιών του κοινωνικού τομέα και συμμετείχε στην παραγωγή ειδικών εκπαιδευτικών εργαλείων. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ (1992). Από το 1985 οργανώνει και εμψυχώνει θεατρικές ομάδες με παιδιά και νέους.


 

Print