Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/1/2003 11:30 πμ - 6:00 μμ Export event
Το «Σώμα» των εκπαιδευτικών

Το «Σώμα» των εκπαιδευτικών

Αθήνα, 25/1/2003, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2003, Στέλιος Κρασανάκης

3η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

24-25-26 Ιανουαρίου 2003, Αθήνα, Αρσάκειο Ψυχικού

 

Το «Σώμα» των εκπαιδευτικών

 Στέλιος Κρασανάκης, ψυχίατρος, δραματοθεραπευτής, Ελλάς

Σάββατο 11.30-18.00 
Ελληνικά
Είναι γνωστό ότι συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο "σώμα" για να ταυτοποιήσουμε ένα σύνολο ανθρώπων, γνώσεων ή αντικειμένων. Σ’ αυτό το σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στον τρόπο της επικοινωνίας του σώματος των εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων κυρίως μέσα από το σώμα.
Tο σώμα με την πολιτισμική φόρτιση που έχει ιδιαίτερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το σώμα ως μέσον αλληλοεπίδρασης και μεταφοράς. Μεταφοράς μηνυμάτων , συμπεριφορών, ρόλων. Ρόλων που διερευνούνται μέσα από τη δραματική έκφραση και αναδεικνύουν ένα ολόκληρο σύστημα ρόλων και υπορόλων που καθορίζουν ένα πλαίσιο διδασκαλίας αλλά και ψυχικής στάσης. Αυτήν ακριβώς την ψυχική στάση εξετάζουμε με την μέθοδο Drama therapy. Drama therapy είναι μια μέθοδος θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης όπου αξιοποιείται η τέχνη και ιδιαίτερα το Δράμα ως μέσον αλλαγής. Ο όρος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το 1952 από τον Peter Slade που εφήρμοσε την μέθοδο στο χώρο της εκπαίδευσης. Μέσα σε μικρές ομάδες στο πλαίσιο μιας μεγάλης ομάδας, θα επεξεργαστούμε με σωματικό και λεκτικό τρόπο, συγκεκριμένα θέματα όπως είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, το χτίσιμο της εμπιστοσύνης αλλά και η ίδια η διαδικασία της μάθησης.


 

Print