Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 13/3/2004 4:00 μμ - 6:30 μμ Export event
"Φτιάχνουμε" και "παίζουμε" θεατρικές ιστορίες με στόχο τη μεταμόρφωση

"Φτιάχνουμε" και "παίζουμε" θεατρικές ιστορίες με στόχο τη μεταμόρφωση

Αθήνα, 13/3/2004, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2004, David Pammenter

4η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

12-13-14 Μαρτίου 2004, Αθήνα, Αρσάκειο Ψυχικού

 

"Φτιάχνουμε" και "παίζουμε" θεατρικές ιστορίες με στόχο τη μεταμόρφωση
David Pammenter, King Alfred’s University College, UK

Αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσει την δημιουργικότητα και την κριτική ικανότητα σαν πολιτιστική δράση, μέσω της δημιουργίας ιστοριών που θα προκύψουν από την βιωμένη εμπειρία των συμμετεχόντων. Οι προσωπικές ιστορίες θα γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν συλλογικά θεατρικά κομμάτια τα οποία θα διερευνούν νέες πλευρές της κοινωνικής πραγματικότητας. Το εργαστήριο θα δουλέψει μέσω των εννοιών για τη ταυτότητα: τη ταυτότητα του εαυτού μας και την ταυτότητα του "άλλου". Θα εξερευνήσει το ρόλο της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής διαφορετικότητας στην προώθηση της κοινωνικής μεταμόρφωσης. Θα θέσει τις ερωτήσεις ποιος κατέχει και ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας, για την αλήθεια και για το τι θεωρούμε σημαντικό. Ποιανών είναι οι απεικονίσεις για το κόσμο που λαμβάνουμε και αποδεχόμαστε? Ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας? Πως μπορούμε να κερδίσουμε την αυτοπεποίθηση, να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε αυτές τις απεικονίσεις και να αρθρώσουμε τις δικές μας αντιλήψεις μέσα απο την δικιά μας δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη χρησιμοποίηση του δράματος? Το εργαστήριο θα εξερευνήσει πώς, οι διαφορετικές θεατρικές φόρμες βοηθούν στη δημιουργική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σημείωση: Παρακαλείστε οι συμμετέχοντες να φέρετε μαζί σας ένα αντικείμενο το οποίο να είναι σημαντικό για σας και να σηματοδοτεί κάτι από τη ζωή σας. Είναι απαραίτητο, γιατί θα είναι η αφετηρία του εργαστηρίου.

Print