Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/9/2013 12:00 πμ - 8/9/2013 12:30 πμ Export event
2013 Κατασκήνωση Θεάτρου του Καταπιεσμένου - Εύβοια

2013 Κατασκήνωση Θεάτρου του Καταπιεσμένου - Εύβοια

Άγια Άννα Εύβοιας, 6-8/9/2013

Άγια Άννα Εύβοιας 6-8 Σεπτεμβρίου 2013
1η Κατασκήνωση Ομάδων Θεάτρου του Καταπιεσμένου
«Πάρε…Φόρουμ κι έλα!» 2013
 

«Πάρε…Φόρουμ κι έλα!»
1η Πανελλήνια Συνάντηση-Κατασκήνωση Ομάδων Θεάτρου του Καταπιεσμένου
6-8 Σεπτεμβρίου 2013, στο Oasis Village Camping στην Αγία Άννα Εύβοιας

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Θεάτρου του Καταπιεσμένου στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Oasis Village Camping στην Αγία Άννα Εύβοιας, με τίτλο «Πάρε…Φόρουμ κι έλα!». Την πρόσκληση έκαναν η «Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου» και το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» που ανέλαβαν την οργάνωση της συνάντησης. Καλεσμένοι ήταν ομάδες από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές που χρησιμοποιούν τεχνικές Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ ) και ειδικότερα Θεάτρου Φόρουμ (ΘΦ). Ορισμένες ομάδες χρησιμοποιούν τη μέθοδο ως ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση και άλλες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στη συνάντηση επίσης υπήρχαν φίλοι και παρατηρητές που η παρουσία τους κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν παρατηρήσεις από ανθρώπους που είναι γνώστες της μεθόδου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με παρατάσεις Θεάτρου Φόρουμ πέντε ομάδες, οι
α) Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, β) Ομάδα Διαφυγές του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, γ) Ομάδα ΠΑιΘέΑ-Πάτρας, δ) Ομάδα ΘτΚ Τρικάλων, ε) Ομάδα ακροατών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και μέλη του Συλλόγου Θεατροδρόμιο -Ναύπλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ..εδώ!

Η συνάντηση διεξήχθη για:
να ανταλλαχθούν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις ανάμεσα σε επαγγελματίες, χρήστες και παρατηρητές
να εξερευνηθούν τα όρια της συγκεκριμένης τεχνικής
να τεθούν ερωτήματα πάνω στη μέθοδο του ΘτΚ και ειδικότερα στο ΘΦ
να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα σε ομάδες που ήδη δραστηριοποιούνται με παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ

To πρόγραμμα της Συνάντησης: Η Συνάντηση ξεκίνησε με γνωριμία των μελών των ομάδων αλλά και των λοιπών καλεσμένων μέσα από διάφορα παιχνίδια. Στη συνέχεια τα μέλη των ομάδων συζήτησαν για τις προσδοκίες που είχαν από τη συγκεκριμένη Συνάντηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα τόσο στη δημιουργία έργων ΘΦ όσο και στους τρόπους εφαρμογής των στους χώρους όπου αυτές δραστηριοποιούνται.  Στις επόμενες ημέρες της Συνάντησης κάθε ομάδα παρουσίασε την παράστασή της μπροστά στο καλεσμένο κοινό. Στο τέλος κάθε παράστασης ακολουθούσε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που διαπραγματεύτηκε η παράσταση αλλά και τις πιθανές βελτιώσεις στην  ιστορία. Τα βράδια οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν βίντεο από παρεμφερείς δράσεις ΘΦ που δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν στη συνάντηση. Η Συνάντηση έκλεισε με έναν μικρό απολογισμό και με την υπόσχεση ότι θα επαναληφθεί. 


ΩΣΜΩΣΗ – Κέντρο Τεχνών & Διαπολιτισμικής Αγωγής  www.osmosis-intercultural.gr
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση www.theatroedu.gr 
Υπεύθυνες διοργάνωσης: Γιάννα Παπαδοπούλου και  Μελίνα Πλαστή
 


Σχετικά έγγραφα

Print