Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/2/2012 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event

Σε αναζήτηση του Μύθου (η τέχνη της αφήγησης)

Θεσσαλονίκη, 18/2/2012, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μπινιάρης

10ο σεμινάριο θεατρικής παιδείας

Το θέατρο συναντά τη λογοτεχνία

Εισηγήσεις - Καλλιτεχνικά δρώμενα - Βιωματικά εργαστήρια

Παρασκευή 17/2/2012, 17:00 - 21:00
Σάββατο 18 /2/2012, 9:00 - 17:00

1ο Λύκειο Συκεών, Επταπυργίου 150

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 18-2-2012

9.30 – 12.30  
Α΄ κύκλος εργαστηρίων Β/θμιας

    • Σε αναζήτηση του Μύθου (η τέχνη της αφήγησης)
Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα διερευνήσουμε την πανάρχαια και πλούσια τέχνη της αφήγησης με βάση το υπέροχο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ. Η βαθειά και συγκινητική σχέση του παππού με τον εγγονό, το γοητευτικό παραμύθι του ραφτόπουλου και της χρυσόμαλλης νεράιδας, καθώς και οι ιστορίες του παππού, εν είδη λαϊκής Οδύσσειας, αφυπνίζουν μνήμες σε όλους μας και μας κινητοποιούν ώστε να τις μεταφέρουμε σε άλλους. Με αφετηρία τη σπουδή στο διήγημα, θα προσεγγίσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας του ποιητικού λόγου και της λαϊκής λαλιάς ως προς τη μουσικότητα, το ρυθμό και την οικεία χειρονομία. Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα διερευνήσουμε την πανάρχαια και πλούσια τέχνη της αφήγησης με βάση το υπέροχο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ. Η βαθειά και συγκινητική σχέση του παππού με τον εγγονό, το γοητευτικό παραμύθι του ραφτόπουλου και της χρυσόμαλλης νεράιδας, καθώς και οι ιστορίες του παππού, εν είδη λαϊκής Οδύσσειας, αφυπνίζουν μνήμες σε όλους μας και μας κινητοποιούν ώστε να τις μεταφέρουμε σε άλλους. Με αφετηρία τη σπουδή στο διήγημα, θα προσεγγίσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας του ποιητικού λόγου και της λαϊκής λαλιάς ως προς τη μουσικότητα, το ρυθμό και την οικεία χειρονομία. 

Ο Γιώργος Μπινιάρης γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Θέατρο σπούδασε στη δραματική σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο, το Χοροθέατρο Ροές, το Θέατρο Σφενδόνη, το Απλό Θέατρο, το Θέατρο Αγγέλων Βήμα, το Θέατρο Πορεία και το Εθνικό Θέατρο και με τους σκηνοθέτες Λεωνίδα Τριβιζά, Σοφία Σπυράτου, Δήμο Αβδελιώδη, Πάνο Παπαδόπουλο, Πηγή Δημητρακοπούλου, Στάθη Λιβαθινό και Μιχαήλ Μαρμαρινό. Συνεργάστηκε με τα Δημοτικά Θέατρα Καστοριάς και Ναυπλίου και με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και Ρόδου. Σκηνοθέτησε τα έργα: Ερωτόκριτος του Β. Κορνάρου, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, Ο Ματωμένος Γάμος του Λόρκα, Τα Ρόδα της Αυγής του Αλ. Παπαδιαμάντη και η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γ. Ρίτσου. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή Μορφές στο Θέατρο Εμπρός, στη Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Παιδαγωγικού Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Διευθύνει την καλλιτεχνική ομάδα Μυθολογία.   


 

Print