Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 23/3/2022 6:00 μμ - 7:30 μμ Export event
«Θρησκείες και ταυτότητες: Βεβαιότητες σε ένα αβέβαιο κόσμο»

«Θρησκείες και ταυτότητες: Βεβαιότητες σε ένα αβέβαιο κόσμο»

Διαδικτυακά, 23/3/2022 18:00-19:30, Διάλεξη-Συζήτηση Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης

"Θρησκείες και ταυτότητες: Βεβαιότητες σε ένα αβέβαιο κόσμο"
Διάλεξη - συζήτηση 
Διαδικτυακά (στο ΖΟΟΜ) 

Εισηγητής: Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ.
Διαδικτυακά: 23 Μαρτίου 2022  6.00μμ-7.30μμ

Η διάλεξη-συζήτηση προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενη/ο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: οι ενδιαφερόμενες/οι πρέπει να εγγραφούν ΕΔΩ

Σύνδεσμος ΖOOM της εκδήλωσης 

Περιγραφή: Ο διαλογικός εαυτός και οι ταυτότητες του δημιουργούν ποικίλα παιχνίδια με τις βεβαιότητες που γενούν σε ένα ένα κόσμο εύθραυστο, γεμάτο αβεβαιότητα. Η ειρήνη, η ασφάλεια και η σιγουριά διακυβεύονται και αφήνουν τον χώρο σε νέα αφηγήματα. Η θρησκείες και οι πολιτισμοί τους, οι θρησκευτικές ταυτότητες και ετερότητες συνεχίζουν να επιδρούν τις ζωές των ανθρώπων σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, είτε ακολουθούν κάποια θρησκεία είτε όχι.
Είμαστε ικανοί να αναγνωρίζουμε την επίδρασή τους στα πρόσωπα και τις ομάδες που διαχειριζόμαστε, εκπαιδεύουμε, διδάσκουμε;
Ποιες είναι οι αντιλήψεις και στάσεις μας σε σχέση με τη θρησκεία και τον ρόλο της και πόσο αυτές στηρίζονται στη γνώση ή τα στερεότυπά μας;
Στη συνάντησή μας θα ιχνηλατήσουμε τις προσωπικές μας διαδρομές και θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα ώστε αναγνωρίζοντας τις θέσεις μας να δράσουμε. 

Ο Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης  (makoulia@theol.uoa.gr) είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ. Σπούδασε Θεολογία (BA, MA PhD), Ελλ. Φιλολογία (BA) και Κοινωνική Παιδαγωγική (Postdoc). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Learn Inn ΕΚΠΑ (https://learninn.gr/) και του STEP UP-DC (https://www.stepup-dc.eu/). Έχει γράψει 10 βιβλία για την εκπαίδευση και δημοσιεύσει περισσότερα από 80 άρθρα για τις θρησκείες στο σχολείο, το θέατρο/δράμα στην εκπαίδευση, τη δημοκρατική παιδεία, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη διδακτική μεθοδολογία και τη βιωματική μάθηση.

 

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600


 

Print