Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Διάλογοι σε καραντίνα

Δράσεις για μαθητές

Διαδραστικές παραστάσεις

Μονόλογοι σε καραντίνα

Μαθητικά φεστιβάλ

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος​

  1. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των άλλων επιμορφούμενων στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βλέπουν τις κατά περίπτωση οδηγίες-ανακοινώσεις στις επιμέρους σελίδες των δράσεων καθώς σε διαφορετικές πόλεις η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής ενδέχεται να διαφέρει.
     
  2. Η επιλογή σχολείων για τα Δίκτυα Σχολείων «κι αν ήσουν εσύ;» γίνεται με τη συνεργασία των Περιφερειακών και των Τοπικών ανά πόλη Συντονιστών του προγράμματος με τα κατά τόπους στελέχη της Εκπαίδευσης (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας, Συντονιστές Εκπαίδευσης στα ΠΕΚΕΣ, Υπεύθυνους ΚΠΕ κ.ά.). Τα ενδιαφερόμενα σχολεία υποβάλουν αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα.
     
  3. Για τα αυτοτελή εργαστήρια σε μαθητές, το ενδιαφερόμενο σχολείο θα πρέπει να συμπληρώνει τη σχετική φόρμα αίτησης.
     
  4. Οι δράσεις «Μαζί» είναι ανοιχτές στην εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται με σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο συμμετοχής και επικοινωνίας από την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

     

 

Χρονολογική λίστα των δράσεων του "Κι αν ήσουν εσύ;"

«Κλικ – Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

«Κλικ – Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ! Διαδικτυακά, 9&11/12/2021 18:00-21:00, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ6), Θάνος Φλούλης, Χριστίνα Κρίθαρη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/12/2021 6:00 μμ - 9:00 μμ Export event

«Κλικ – Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ6)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ - Διαδικτυακά, 9&11/12/2021

Ώρες: 18:00-21:00

Δωρεάν για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν σε μεγάλες τάξεις του Δημοτικού (Ε’ ΣΤ΄), φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων
Σχεδιασμός: Αντονέλλα Χήρα, ηθοποιός – θεατροπαιδαγωγός, Χριστίνα Κρίθαρη θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός, Θάνος Φλούλης Φωτογράφος.
Εμψυχωτές: Χριστίνα Κρίθαρη θεατρολόγος -θεατροπαιδαγωγός, Θάνος Φλούλης  φωτογράφος και πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί του προγράμματος

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός «κι αν ήσουν εσύ;», ενός προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος,πραγματοποιούν διαδικτυακό θεατρικό-φωτογραφικό σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών με τίτλο: « Κλικ – ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου…»,τεχνικές θεάτρου και φωτογραφίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων.

Σύντομη περιγραφή:

Στo σεμινάριο «Κλικ- ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»  μοιραζόμαστε ιστορίες προσωπικές και συνδημιουργούμε τις δικές μας αφηγήσεις, φωτίζοντας στιγμές του προσωπικού και συλλογικού μας μωσαϊκού. Το μέσο μας, η φωτογραφία, άλλοτε λειτουργεί ως αποτέλεσμα ή ως αφορμή των δραστηριοτήτων: 
Πόσα φωτογραφικά κλικ εμπεριέχει ο εαυτός μου και πόσα με συνδέουν με το Όλον, τον κόσμο;
Στόχος του σεμιναρίου είναι ο συμμετέχων να μπορεί να υλοποιήσει ένα φωτογραφικό προτζεκτ στο σχολείο του με αφορμή τα δικαιώματα του παιδιού χρησιμοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και απλά τεχνικά μέσα που όλοι διαθέτουμε (το κινητό μας)
Στο τέλος του σεμιναρίου ο συμμετέχων θα έχει έρθει σε επαφή με:
- βασικές τεχνικές φωτογραφικές γνώσεις, καθώς και με την πολιτική διάσταση της φωτογραφίας.
- με ασκήσεις αυτοπροσδιορισμού και ταυτότητας που μας συνδέουν με τα δικαιώματα του παιδιού και μας προβληματίζουν όσον αφορά την καταπάτησή τους
-με τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος που οδηγούν σε μια φωτογραφική αφήγηση.
Στην δια ζώσης εφαρμογή θα χρειαστεί να έχουμε το κινητό μας μαζί που θα λειτουργήσει ως φωτογραφική μηχανή. Στην διαδικτυακή εφαρμογή καλό είναι να συνδεθούμε μεσώ κινητού, άρα θα χρειαστεί να έχουμε κατεβασμένη την εφαρμογή ΖΟΟΜ στο κινητό.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη:

Α’ μέρος: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2021, 18:00-21:00
Β’ μέρος: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2021, 18:00-21:00

Αιτήσεις συμμετοχής: Μέσω φόρμας εγγραφής εδώ.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και όσοι έχουν επιλεγεί στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 100 ωρών του «κι αν ήσουν εσύ;» και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι συμμετοχικό , έχει τη μορφή θεατρικού - φωτογραφικού εργαστηρίου και περιλαμβάνει παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς. 
Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

    • να συνδεθούν στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ μέσω κινητού τηλεφώνου
    • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου
    • να έχουν διασφαλίσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους
    • να έχουν μαζί τους... κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!
    • Και να θυμάστε:

Η φωτογραφία είναι σαν τη ζωή, αναζητάς συνεχώς την καλύτερη δυνατή οπτική γωνιά!

Βιογραφικό Σημείωμα εμψυχωτών

Η Αντονέλλα Χήρα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός. Εργάζεται με ομάδες παιδιών και εφήβων από το 1999 υλοποιώντας θεατρικά εργαστήρια και βιωματικά προγράμματα σε συνεργασία με θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και συμμετέχει από το 2016 ως επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;».

Ο Θάνος Φλούλης είναι φωτογράφος και βιντεογράφος. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι συνεργάτης του πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα από το 2018.Ασχολείται με την κάλυψη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και συμμετέχει από το 2017 ως συνεργάτης στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;»


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Σ4/Σ20κλπ
  • Σ6
  • ΕΠ100 Ενότητα Β'
Σεμινάρια εκπαιδευτικών
  • Κλικ – ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου
Έτος
  • 2021 δ' τρίμηνο
Πόλεις
  • Διαδικτυακά
Εμψυχωτές
  • Κρίθαρη Χριστίνα
  • Φλούλης Θάνος
Print

Number of views (3003)/Σχόλια (0)