Αποτελέσματα αναζήτησης

«κι αν ήσουν εσύ; - τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

«κι αν ήσουν εσύ; - τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Διαδικτυακά, 1/3/2023, Σεμινάριο-Διάλεξη για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 1/3/2023 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Σεμινάριο-Διάλεξη 2 ωρών για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων

Διαδικτυακά  1/3/2023 Ώρες: 18:00 - 20:00 στο ΖΟΟΜ
Εισηγήτρια: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), σε συνεργασόα Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;» - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, διοργανώνουν διαδικτυακά δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα την Τετάρτη 1 Μαρτίου και ώρες 18:00-20:00.

Σύντομη περιγραφή: Η διασφάλιση της ειρήνης, η ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η μείωση των ανισοτήτων αναδεικνύονται σε κρίσιμα ζητήματα στην πορεία για ένα βιώσιμο μέλλον (Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ - 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης). Η απόκτηση ποιοτικής εκπαίδευσης αποτελεί τη βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, όπως επίσης και η  προαγωγή ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών. Οι δύο αυτοί βασικοί στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης υπαγορεύουν την αφύπνιση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων και κάθε μορφής βίας.

Το σεμινάριο εντάσσεται στη θεματική «Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ενεργός Πολίτης». Βασικό σκοπό του αποτελεί η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.

Επιμέρους στόχοι:

 • η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και ειδικότερα το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος
 • η παρουσίαση του υλικού του προγράμματος και καλών πρακτικών διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, που έχουν υλοποιηθεί με μαθητές/τριες πρόσφυγες και μαθητές/τριες της κοινότητας υποδοχής
 • η γνωριμία των εκπαιδευτικών της τάξης μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων με εργαλεία για τη δημιουργία κλίματος επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης, αποδοχής ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα των μαθητών/τριών.
 • ο πολλαπλασιασμός και η περαιτέρω μετάδοση της αποκτώμενης εμπειρίας και γνώσης στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αναφορικά με την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση σε θέματα σεβασμού και ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους/τις μαθητές/τριες.

Στο σεμινάριο θα δοθούν παραδείγματα συνεργατικής γραφής ποιητικής φόρμας, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν μεταξύ άλλων και για τον εορτασμό της 21ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης αλλά και κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Εμψυχώτρια: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, εκπαιδευτικός-θεατροπαιδαγωγός, τοπική συντονίστρια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» στον νομό Θεσσαλονίκης. 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeu_4uK1zZKc-X9QwD60i9aAzypWpKJIfJqh_fdCWao1EePgA/viewform μέχρι και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2023.        

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Συνεργασία: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες: info@theatroedu.gr / 2106541600

Βιογραφικό σημείωμα

Η Αντιγόνη Τσαρμποπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ και του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες  της Αγωγής και κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας/Λογοτεχνίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαιδευτικού δράματος και εργαστήρια για το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μαθήματα θεάτρου στο Εργαστήριο Υποκριτικής και Θεατρικής Έκφρασης της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μέρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ποικίλων επιμορφωτικών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς και στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, στο οποίο αξιοποιούνται τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας. Ενδεικτικά: «Η κωμική σκηνή-Α΄ Γυμνασίου» και «Η τραγική σκηνή-Β΄Λυκείου», στον τόμο Διαβάζοντας λογοτεχνία στο σχολείο: μια νέα πρόταση διδασκαλίας, «Το παιχνίδι στη λογοτεχνία» και «Η περιπέτεια της ενηλικίωσης» στο Υλικό για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων Θράκης, ΕΚΠΑ, Ψηφιακός Φάκελος ΕΚΕΒΙ: Ο ξένος, εικόνες του άλλου στη λογοτεχνία, http://www.ekebi.gr/Fakeloi/xenos/index.htm , Ψηφιακά εκπαιδευτικά σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα Πρωτέας, http://proteas.greek-language.gr/ και Ψηφίδες για την ελληνική γλώσσα & τη γλωσσική  εκπαίδευση: Εξερευνώ τις ιστορίες, http://www.e-istories.gr/, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Από το 2016 είναι  εμψυχώτρια και επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Print

Number of views (117)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάρτιος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728
1
2
 • "Ειρήνη"

  Ελευθερούπολη, 2/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Καβάλας

 • Theatre Makes Politics (TMP)

  Online 2/3/2023 Partners Meeting

3
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 3/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Τοπικών Συντονιστών Βόρειας Ελλάδας "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Ειρήνη Γκότση
45
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 6/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Σόνια Ντόβα
7
89
10
11
12
13
14
 • «...εγώ είμαι Εγώ!»

  Ελευθερούπολη, 14/3/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, Νηπιαγωγείο Παλαιοχωρίου Καβάλας

 • Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

  Διαδικτυακά 14/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Ομάδας Τοπικών Συντονιστών Δύσης προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η , Γιούλη Δούβου

15
«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

Θεσσαλονίκη, 15/3/2023 , Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
16
17
«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

Κέρκυρα, 17/3/2023, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα -Παράσταση θεάτρου φόρουμ
18
19
20
21
22
23
"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

Ελευθερούπολη, 23/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές/μαθητριες,24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
242526
Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Διαδικτυακά, 26/3/2023, 19:00 - 21:00 Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων
27
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 27/3/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
28
29
«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

Διαδικτυακά, 29/3/2023 18:00-20:00, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), Ιωάννης Πούλιος
30
31
1
2
3
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 3/4/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
4
56
«...εγώ είμαι Εγώ!»

«...εγώ είμαι Εγώ!»

Ελευθερούπολη, 6/4/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, 1ο Νηπιαγωγείο Κρηνίδων - Νηπιαγωγείο Λυδίας Καβάλας
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά