Αποτελέσματα αναζήτησης

Εργαστήριο για μαθητές - "Ακολουθώντας το Αγόρι με τη Βαλίτσα"

Εργαστήριο για μαθητές - "Ακολουθώντας το Αγόρι με τη Βαλίτσα"

Ναύπλιο, 26/3/2018, Εργαστήριο για μαθητές, Μουσικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/3/2018 11:00 πμ - 1:00 μμ Export event

"Ακολουθώντας το Αγόρι με τη Βαλίτσα"

 

Ναύπλιο, 26/3/2018

Τόπος: Μουσικό Γυμνάσιο Αργολίδας
Τάξη: Β1

Θεατροπαιδαγωγός: Ελπίδα Κομιανού

Εκπαιδευτικός: Καλλιόπη Καλποδήμου

Παίρνουν μέρος: 22 μαθητές

 

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Διάρκεια: 2 διδακτικές ώρες για τμήμα ή ομάδα μαθητών.

Σχεδιασμός: Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός

Σύντομη περιγραφή/στόχος: Με αφορμή το εξαιρετικό έργο του Μάικ Κένυ “Το αγόρι με τη βαλίτσα”, φτιάχνουμε ένα θεατρικό εργαστήρι, που στόχο έχει οι συμμετέχοντες να προβάλουν τις προσωπικές τους σκέψεις και να διερευνήσουν τις απόψεις των άλλων μέσα από την αλληλεπίδραση, χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις υποκριτικές ικανότητες.
Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία, να αναπτύξουμε τη φαντασία και να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε το φλέγον κοινωνικό ζήτημα της προσφυγιάς, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφορά.
Ευελπιστούμε στη συναισθηματική εμπλοκή και την συν- κίνηση! Θα χρησιμοποιηθούν μέθοδοι θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεις ενεργοποίησης, συνεργασίας, ρυθμού, φαντασίας, δυναμικές εικόνες, σωματική έκφραση, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις status, αυτοσχεδιασμοί, δραματοποιήσεις και τεχνικές θεάτρου forum.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Εργαστήρια για μαθητές
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Εργαστήρια για Μαθητές
  • Το αγόρι με τη βαλίτσα
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Ναύπλιο
Εμψυχωτές
  • Κομιανού Ελπίδα
Σχολεία
  • Μουσικό Γυμνάσιο Αργολίδας
Print

Number of views (2207)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
282930
123
4
5
67
8
9
10
11
12
13
141516
Διερευνώντας την έμφυλη διάσταση της φροντίδας

Διερευνώντας την έμφυλη διάσταση της φροντίδας

Θεσσαλονίκη, 16-18 Μάϊου 2025, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς & γονείς. πρόγραμμα DISC
17
18
192021
2223
2425
2627282930311
2345678

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά