Αποτελέσματα αναζήτησης

Παιδιά της ίδιας γης: υπάρχει τρόπος, τόπος και χρόνος γέννησης του ρατσισμού;

Παιδιά της ίδιας γης: υπάρχει τρόπος, τόπος και χρόνος γέννησης του ρατσισμού;

Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 26-30/8/2014, Κύριο εργαστήριο Πήλιο 2014, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιουλία Πύρρου, Νίκη Καράλη, Υρώ Μιχαλακάκου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2014 9:00 πμ - 30/8/2014 3:00 μμ Export event

13η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2014
26-30 Αυγούστου 2014, στον Αγ Γιάννη Πηλίου
"Σμιλεύοντας τα όνειρά μας μετασχηματίζοντας την πραγματικότητά μας: θεατρικές μεταμορφώσεις στο Πήλιο”
για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, εμψυχωτές


«Παιδιά της ίδιας γης: υπάρχει τρόπος, τόπος και χρόνος γέννησης του ρατσισμού;»
Βασίλης Κουκαλάνι, Ιουλία Πύρρου, Νίκη Καράλη, Υρώ Μιχαλακάκου

Κύριο Εργαστήριο 5 ημερών

Ένα βιωματικό εργαστήριο σε δύο μέρη βασισμένο στα θέματα του έργου του Volker Ludwig «Μια γιορτή στου Νουριάν».

Στο Α’ Μέρος, με κύριο εργαλείο το συγκεκριμένο έργο και μέσα από τη χρήση θεατρικών τεχνικών, θα διερευνηθεί η δημιουργία του φαινομένου του ρατσισμού ως ένα γέννημα των κοινωνικών συνθηκών. Ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις είναι “εγγεγραμμένα στο DNA μας” ή κυοφορούνται όταν οι συνθήκες είναι πρόσφορες; Πως εν τέλει αποδομείται ο ρατσισμός μέσα από την διαλεκτική των ίδιων των παιδιών; Στο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να εμβαθύνουμε σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα μέσα από την θεματική προσέγγιση του έργου και την θεατροπαιδαγωγική μέθοδο που θα ακολουθηθεί.

Στο Β’ Μέρος του εργαστηρίου, το έργο «Μια γιορτή στου Νουριάν» θα προσεγγιστεί ως ένα εργαλείο χειραφέτησης και κοινωνικής εμψύχωσης των μαθητών και πρακτικής αποδόμησης του ρατσισμού. Ένα εργαστήριο ανάγνωσης, προετοιμασίας/ πρόβας σχολικής ή άλλης ερασιτεχνικής παράστασης. Πως αναπαριστώνται οι κοινωνικές θεματικές και πως εφαρμόζεται η κοινωνική κριτική μέσα από την κωμωδία και την Μπρεχτική δραματουργική δράση.

Πληροφορίες για την παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν».
http://nourian.wordpress.com/
https://www.facebook.com/miagiortistounourian
Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=qeik27oRiP0
https://www.youtube.com/watch?v=wUOpSDn0mOs
https://www.youtube.com/watch?v=ip9ovDWgjws

Στους συμμετέχοντες θα σταλεί το κείμενο του έργου πριν την κατασκήνωση

Σύντομα Βιογραφικά Εμψυχωτών:

Ο Βασίλης Κουκαλάνι γεννήθηκε στην Κολονία και είναι Ελληνοιρανός στην καταγωγή. Αποφοίτησε από την American Academy of Dramatic Arts στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μέλος της Αmerican Academy Company όπου έπαιξε σε διάφορες παραστάσεις. Στην Αμερική συνεργάστηκε με τα θέατρα Primary Stages, Grove Street Playhouse, St. Mark’s Church Theater, και Partical Wave Theater. Στην Γερμανία, συνεργάστηκε με τα θέατρα, Modernes Theater Berlin και Theater am Suedstern, και σήμερα συνεργάζεται στενά με το Θέατρο GRIPS του Βερολίνου. Σημαντικότερες δουλειές είναι ο ρόλος του Αγγελιαφόρου στην ΜΗΔΕΙΑ του Ρώσου σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεβ στην Επίδαυρο το 2008, στο έργο της Χρύσας Σπιλιώτη «Φωτιά και Νερό» που έπαιζε στο Θέατρο Άλμα τις χρονιές 2007-09 στο ρόλο του Άραβα πρόσφυγα Σαίντ, στο «Ένας Ήρωας το Καμάρι της Δύσης» του J.M.Synge σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθυνου στο Θέατρο Μεταξουργείο το 2009,το 2010 έπαιξε τον θεατρικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου στα Γερμανικά σε σκηνοθεσία M. Scharnhorst στην Gallery TAF και στο Theater Drachengasse της Βιέννης. Τον ίδιο μονόλογο στα Περσικά, ερμήνευσε στο Θέατρο Χώρα. Την περίοδο 2009 με 2013 συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Βογιατζή στο έργο του H. Pinter «Το Θερμοκήπιο». Από το 2011 γράφει, σκηνοθετεί και παίζει στις παραστάσεις «Μια Γιορτή στου Νουριάν» και «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» στο Θέατρο Πορεία.


H Ιουλία Πύρρου είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική στη σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα στο πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Δουβλίνου. Έχει εργαστεί στη σχολή Χιλλ, στο Παιδικό Εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου, στην Ελληνογαλλική Σχολή και σε πολλούς άλλους χώρους της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης πάνω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από την άνοιξη του 2014 πραγματοποιεί εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού με θέμα την εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού.


Η Νίκη Καράλη είναι ηθοποιός και εκπαιδευτικός θεάτρου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά. Πραγματοποίησε διετή μετεκπαίδευση στη «Δημιουργία Θεάτρου και Performance», στη σχολή London International School of Performing Arts, που βασίζεται στην παράδοση της διδασκαλίας του Jacques Lecoq. Είναι ιδρυτικό μέλος των θεατρικών ομάδων ‘Θείες’ στην Αθήνα και Lyrebird Theatre Company στο Λονδίνο. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ασχολείται εργαστηριακά με το Εκπαιδευτικό Δράμα. Το Μάιο του 2104 συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα Παιδιά Ανακαλύπτουν τον Κεραμεικό», που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Rabbithole και τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.


Η Υρώ Μιχαλακάκου αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αρχή της Ν. Καρρά, τον Ιούλιο του 2002. Είναι φοιτήτρια στο τελευταίο έτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα θεατρικών σπουδών. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε πολλές παιδικές παραστάσεις όπως, «To παιδί και το όνειρο» της Κ. Ρουγγερη, «Άννιε» της Μ. Τόλη, «Οι μύθοι του Αισώπου» του Γ. Κόκκινου, «Πινόκιο» της Δ. Ζουρνατζή κ.α. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Θησέας και Μινώταυρος» και «Μην παίζεις με τα χώματα». Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Γ. Καπουτζίδη στις σειρές «Στο Παρά Πέντε» και «Γοργόνες». Στον κινηματογράφο με τον Π. Βούλγαρη στις «Νύφες». Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται με τα studio, Audio Visual, Power Music και Sierra δανείζονται την φωνή της σε αμέτρητες σειρές για μικρούς και μεγάλους.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2014
Πόλεις
  • Αγ. Γιάννης Πηλίου
Εμψυχωτές
  • Κουκαλάνι Βασίλης
  • Πύρρου Ιουλία
  • Καράλη Νίκη
  • Μιχαλακάκου Υρώ
Print

Number of views (1816)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Ιανουάριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
«Ο εαυτός μου ως ντοκουμέντο»

«Ο εαυτός μου ως ντοκουμέντο»

Διαδικτυακά, 12/1/2025, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη,
1314
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 14/1/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αχαΐα)
1516
17
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 17/1/2025 Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Θεσσαλονίκη)
18
19
20212223
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 23/1/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια)
24
25
26
2728
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 28/1/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς)
293031
Το "Πρόγραμμα TIM2" (Θέατρο και Μαθηματικά): Διδάσκοντας μαθηματικά  με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και βιωματικής μάθησης

Το "Πρόγραμμα TIM2" (Θέατρο και Μαθηματικά): Διδάσκοντας μαθηματικά με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και βιωματικής μάθησης

Θεσσαλονίκη 31/1 & 1-2/2/2025, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζουρνά, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
Το "Πρόγραμμα TIM2" (Θέατρο και Μαθηματικά): Διδάσκοντας μαθηματικά  με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και βιωματικής μάθησης

Το "Πρόγραμμα TIM2" (Θέατρο και Μαθηματικά): Διδάσκοντας μαθηματικά με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και βιωματικής μάθησης

Θεσσαλονίκη 31/1 & 1-2/2/2025, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζουρνά, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
2
3
«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Διαδικτυακά, 3/2/2025, Γιώργος Μπεκιάρης, Λάμπρος Αραπάκος, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μόσχος, Διονύσης Παύλου, Ευγενία Ζάγουρα
45678
9

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά